Nieuwste onderwerp

Honey 3

‘Ik heb mijn benen niet geschoren,’ zeg ik.
Honey loopt voor mij de trap van Dansbar Babette op.
‘Ze stekelen zelfs,’ zeg ik.
Ze draait zich naar me om. Ze ziet er buitenaards uit. Het spaarzame licht in haar hartvormige brilglazen, haar geblondeerde haren in het donker, mijn doorschijnende witte tshirt aan haar lijf.
‘Zelfs zonder benen kun je prachtig zijn,’ zegt ze. ‘Dus al helemaal met twee jonge benen met een beetje dons er op.’
Ze legt een hand op mijn wang. ‘We zijn hier ook voor jou. Niet vergeten.’
‘Maar ik hoef dit helemaal niet,’ zeg ik. Ik voel me een kleuter vlak voor mijn eerste zwemles. Bang voor alle nieuwe dingen die er zo gaan gebeuren en die ik nog niet kan.
‘Dat mag je zeggen als we het hebben geprobeerd, goed? Vanavond zeggen we ja,’ zegt ze, en kijkt me verwachtingsvol aan.
En nu moet ik dus ja zeggen, denk ik. Ik knik. ‘Moet ik echt strippen?’ vraag ik met een klein stemmetje.
Ze aait me over mijn jukbeen. ‘Gaat een postbode post bezorgen als hij uitgaat?’ vraagt ze. Ze pakt mijn hand en neemt me mee de trap op. De discobol laat lichtvlekjes over de muur bovenaan glijden. Ik moet denken aan hoe water licht weerspiegelt.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Augusten Burroughs, Dimitri Verhulst, Jan Wolkers, gebruiksaanwijzingen, veiligheidsvoorschriften

Wat vind ik?

Een dobbelsteen in de blubber naast de tramrails. Een paraplu in mijn fietskrat. Een puntenslijper met twee ingangen naast mijn voordeur. Een baboesjkapoppetje in mijn brievenbus.

Wat kijk ik?

Man and chicken, Mary and Max, Harvie Krumpet, Catch me if you can, Chicken run, The never-ending story

Wat schreef ik?

Weekend Warriors (korte film, 2015). Watergames (korte film, 2015), Onderbeds (korte film, 2016). Takhil (korte film, 2016), Ministerie van Relatielegetimatie (Korte film, 2016), Anita's roedel (korte documentaire, 2018)

Quote

“Ik blijf mijn hele leven bij jou wonen.” Hij glimlachte. “Dat denk je nu.” “Dat blijf ik altijd denken.” “Ooit wil je hier weg. Dan wordt dit eiland te klein voor jou.” “Niet, het blijft hier altijd even groot.” “Maar jij niet.” “Dan begin ik een eigen eiland. Daar.” Ik wees met mijn want richting de plek waar het ijs overging in slobberende golven. “Als ik elke dag op dezelfde plek een kei gooi, dan komt daar vanzelf een eiland.” (Uit Birk, door Jaap Robben)