Nieuwste onderwerp

Kerstster

Een vriendin van mij at eens een kerstster op. Het was oud en nieuw en ze wilde een hap van haar oliebol nemen, maar ze pakte de kerstster, stopte hem in haar mond en nam een hap. De oliebol lag naast een potje met wat uitgetrokken wortels en bleef de rest van de dag ongedeerd. Af en toe keken we naar de oliebol terwijl onze ouders hun goede voornemens met elkaar deelden.
De vriendin zelf lag toen al in bed met een teiltje ernaast. Kerststerren bleken aardig giftig.

Ze had om precies te zijn de Euphorbia Pulcherrima gegeten behorende tot de wolfsmelkfamilie. Wolfsmelk klinkt best gezond, om niet te zeggen dat er generaties mythologische figuren mee zijn grootgebracht maar zij was niet mythologisch genoeg en werd ziek.
We waren jong dus we speelden oorlogje en het vuurwerk was de bombardementen. Af en toe hebben we het er nog over. Het was een magische avond.
Niet voor de vriendin die de kerstster had gegeten.
Het jaar daarop vroeg ze of we oorlogje zouden spelen. ‘Nee,’ zeiden wij, terwijl we een hap namen van onze oliebol: ‘nu zijn we er te oud voor.’ En we deelden onze goede voornemens met elkaar terwijl kinderen buiten oorlogje speelden en niemand at een kerstster op.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Arnon Grunberg, Jonathan Safran Foer, Philip Roth, Haruki Murakami, Harry Mulisch, Gabriel García Marquez, Isabel Allende, Milan Kundera, de Volkskrant

Wat luister ik?

the weepies, the tallest man on earth, noah and the whale

Wat kijk ik?

De wereld draait door, journaal

Quote

‘Ik verlang naar een wereld van fictie waarin ik zelf mag bepalen hoe het drama zich ontwikkelt en wat de afloop is.’ A.F.Th. van der Heijden