Nieuwste onderwerp

Sorry

De jongen doet speeksel op zijn wijsvinger. Met het speeksel veegt hij over zijn wenkbrauwen, hij probeert van de twee donkere, haast kinderlijke boogjes twee stoere strepen te maken. Het is donker buiten en de ramen van de trein zijn spiegels.

Daarna is zijn haar aan de beurt, de korte lokken worden fracties opzij geveegd en weer teruggeduwd. Zijn gezicht blijft op het raam gericht. Ik zie hoe hij zichzelf bekijkt, een boos gezicht trekt en er iets bij fluistert. Een zin die eindigt op ‘chickie’, dat is het enige wat ik ervan versta. Hij herhaalt de zin vier keer, als een soort ritueel. Elke keer trekt hij er een ander gezicht bij. Onverschillig, dan nonchalant, dan vriendelijk. Uiteindelijk kiest hij voor het onverschillige gezicht. Nog een keer fluistert hij terwijl hij zo ver mogelijk onderuit zakt en zijn borst breed maakt: ‘Chickie’.
Als de trein het station binnenrijdt staat hij op. Hij hijst zijn broek op en trekt hem weer omlaag. Dan wandelt hij op een zestienjarige jongetjesmanier naar de deuren van de trein. Bij elke stap zakt hij diep door de knieeen en zijn benen staan in een o-vorm. Als hij het niet zou doen zou zijn broek afzakken. Hij doet het omdat hij denkt dat het cool is. En misschien is het dat ook wel.

Hij neemt een slok van een blikje energiedrank en als de deuren openen gooit hij het blikje naar buiten. Eerst het blik, en dan hij erachteraan met zijn onverschillige gezicht en zijn coole manier van lopen. Zijn o-vormige pas gaat richting een platinablond meisje in een kort rokje. Ze kauwt kauwgom en staart naar haar mobiel. Ze kijkt niet op als hij haar kust.

‘Je bent laat,’ zegt ze.
Zijn wenkbrauwen springen in boogjes en zijn mondhoeken zakken.
Hij fluistert iets, ik versta alleen het laatste woord: ‘sorry.’

« terug naar blog

One response to “Sorry”

  1. Sinan Ozkaya

    weer als altijd, cool.

Reageer

Wat lees ik?

Arnon Grunberg, Jonathan Safran Foer, Philip Roth, Haruki Murakami, Harry Mulisch, Gabriel García Marquez, Isabel Allende, Milan Kundera, de Volkskrant

Wat luister ik?

the weepies, the tallest man on earth, noah and the whale

Wat kijk ik?

De wereld draait door, journaal

Quote

‘Ik verlang naar een wereld van fictie waarin ik zelf mag bepalen hoe het drama zich ontwikkelt en wat de afloop is.’ A.F.Th. van der Heijden