Nieuwste onderwerp

Ideaalbeeld

Wat mij opvalt als ik door mijn bibliotheek loop is dat alle mensen die er lopen perfect in hokjes geplaatst kunnen worden, een heel beperkt aantal hokjes.

1. Oudere vrouwen (al dan niet met echtgenoot) die zoeken naar het volgende deel van de bouquet reeks.
2. Buitenlandse moeders die in hun moedertaal kinderen aanmoedigen om Nederlandse boeken te lenen.
3. Oude mannen die naar boeken kijken vol platen van het oude Dordrecht.
4. Ik. Niet omdat ik leuke, slimme meisjes wil zien studeren. Gewoon om naar mooie boeken te zoeken. 

Het is spijtig om te zien dat er maar zo weinig mensen rondlopen op de plek die ik zo heerlijk vind. Alhoewel, dat kan ook de reden zijn dat het er zo fijn is.
Zo kan ik ongestoord genieten van de ruimte en de weinige mensen waarmee ik rekening hoef te houden. Ik kan mijn hand langs de ruggen van de boeken laten glijden zonder dat er iemand van opkijkt.
Met mensen is dat een heel ander verhaal.
Zowel praktisch gezien is het moeilijk om een persoon aan de kant te duwen maar ook vanuit het ik-ben-een-normale-jongen standpunt is het een tikje vreemd, op zijn zachtst gezegd. 

Toch zou ik dat graag opofferen, het zou mooi zijn als de bibliotheek een plek was waar mensen met elkaar over de wetenschap praten en waar vrienden met een kopje koffie de stapel boeken naast zich bespreken.
Het zou een plek moeten zijn waar iedere dag nieuwe sprekers en auteurs komen die jong en oud inspireren om te lezen en misschien zelfs te schrijven.

Een plek waar kennis wordt samengevat tot hapklare brokken zodat de buitenlandse moeders het kunnen begrijpen en zodat een echtgenoot kan blijven luisteren terwijl zijn vrouw naar boeken zoekt waarin liefde wordt beschreven zoals zij die nooit hadden gehad.
Waar oude mannen de geschiedenis zien herleven en waar ik, tussen het zoeken naar al die mooie boeken door, dan toch kan kijken naar leuke en slimme meisjes die zitten te studeren.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Young Adult, John Green

Wat vind ik?

Het liefst geld

Wat luister ik?

Alles wat me raakt

Wat kijk ik?

Zomerkleuren en Winterkou

Quote

Far and away the best price life has to offer is work hard at work worth doing - Theodore Roosevelt.