Nieuwste onderwerp

Testament

Stel je voor, je sterft.

Of het nou een aanrijding is of een hartaanval. Het feit blijft dat je, zonder je erop te hebben voorbereid, sterft.
Persoonlijk zou ik het erg onpraktisch vinden. Het staat nou niet bepaald in mijn rooster en het zal een hele klus worden om zo iets in te plannen.
Ik was het sowieso niet van plan, het sterven bedoel ik. Het probleem is alleen dat ik niet alles kan zien aankomen. Daarom leek het me een tijdje geleden een goed idee om een testament op te stellen. Gewoon, voor het geval dat.
Ik zou nog best wel wat te zeggen hebben. Misschien wil ik een paar mensen wel wat nalaten. Een kleinigheidje zoals een boek of iets dergelijks.
Maar, waar laat je zo iets nou? Je kan niet zomaar even een testament op je kamer leggen. Als een tiener een testament bezit staat dat, in de ogen van anderen, gelijk aan een zelfmoordbriefje.
Verstoppen is ook al zo lastig, zeker als het je bedoeling is dat het na je dood opeens wel gevonden zal worden.
Alle papieren uit je kluisje op school worden waarschijnlijk zonder pardon weggegooid en ik vind het ook niet echt veilig om het bij een vriend in bewaring te geven. Je zal toch maar een fikse ruzie krijgen.

Aangezien ik 100% garantie wilde hebben moest ik een andere oplossing zien te vinden.
Je kan er een notaris bij halen maar 350 euro (minimaal) ging me iets te ver.
Een kluisje huren bij een bank loopt blijkbaar ook al gauw in de papieren.
Het postkantoor heeft ook kluisjes maar die kunnen maar voor maximaal tweeënzeventig uur worden gebruikt. Daarna zal de inhoud naar het bureau voor gevonden voorwerpen in Utrecht worden gestuurd – wat me overigens direct deed denken aan de reclame met de paarse krokodil – waar het na drie maanden zal worden vernietigd.
Kortom, ik kon geen enkele (goedkope) manier vinden om een testament te bewaren.

Nu zit er nog maar één ding op.

Niet zomaar doodgaan.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Young Adult, John Green

Wat vind ik?

Het liefst geld

Wat luister ik?

Alles wat me raakt

Wat kijk ik?

Zomerkleuren en Winterkou

Quote

Far and away the best price life has to offer is work hard at work worth doing - Theodore Roosevelt.