Nieuwste onderwerp

Nieuwjaar

1 januari 2012 (03:19)

Nieuwjaarsnacht, een moment van bezinning. Even rust na de nacht vol vuurwerk, gelukwensen en ongezond veel eten.
Ik denk terug aan de avond.
Zoals ieder Nieuwjaar werd het met de families van een aantal vrienden gevierd. Meestal oude vrienden die ik nog van de basisschool ken. Ik heb mijn ouders deze avond niet zo veel gezien. Het gezin bij wie we Nieuwjaar vierden heeft een bioscoop beneden en de kinderen hadden er geen enkel probleem mee om voor deze keer het urenlange geklets aan de volwassenen over te laten.

Terwijl ik met een half oog naar de film zat te kijken probeerde ik nog snel een lijstje met goede voornemens te bedenken.
Misschien moest ik meer mijn best doen op school of zou ik wat minder tijd achter de computer kunnen doorbrengen.

Later op de avond gingen we naar boven, de tweede film was op driekwart en het was even voor twaalf. Er werd een pauze ingelast om de ouders te kussen, handen te schudden en vuurwerk af te steken.
Voor het eerst sinds ik was begonnen met het afsteken van rotjes heb ik niets laten ontploffen deze avond. Ik voelde er niet zo naar. In mijn hoofd probeerde ik nog steeds het lijstje samen te stellen van doelen die ik zou moeten behalen in het nieuwe jaar.
Meer boeken lezen, minder tijd verknoeien, stukken voor Edward schrijven.

Mijn gedachten werden verstoord door een honderduizend-klapper die me een paar ratelende minuten bezighield. Toen die was afgelopen keek ik op.

Waarom eigenlijk? Waarom zou ik überhaupt moeite doen om goede voornemens te bedenken? Meestal hoor je mensen zeggen dat ze gezonder willen leven waarna ze nog een oliebol nemen. Deze nacht is net zoals iedere andere nacht.

Hoe je het ook wendt of keert. Het is de slechts tijd die verstrijkt. Niets is anders dan drie uur en negentien minuten geleden. Ik blijf mezelf, jij blijft jij, dode mensen blijven dood, de aarde draait volgend jaar weer een rondje om de zon en goede voornemens worden nooit nageleefd.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Young Adult, John Green

Wat vind ik?

Het liefst geld

Wat luister ik?

Alles wat me raakt

Wat kijk ik?

Zomerkleuren en Winterkou

Quote

Far and away the best price life has to offer is work hard at work worth doing - Theodore Roosevelt.