Nieuwste onderwerp

Uithangbord

Ik was bij iemand met een uithangbord. Het was er gewoon zoals het overal is. Er werd muziek gemaakt, en er werd bier gedronken. Hij hield van games, de jongen met het uithangbord. Dat ook nog eens.

Op het uithangbord stond in bijzondere letters zijn achternaam. En eronder stond wat hij verkocht. Ik dacht altijd dat hij gewoon boven een winkel woonde. Maar op het uithangbord stond toch echt zijn achternaam. Hij woonde niet boven een winkel, hij woonde boven zijn eigen winkel.

‘Waarom heb je een uithangbord,’ vroeg ik hem. –Ik vraag veel. En vaak dit soort dingen.- Hij zei dat hij een uithangbord had, zodat hij zijn achternaam niet zou vergeten.

Dat was een grap. Ik merkte het omdat iedereen ging lachen. Ik kon me er nog best wat bij voorstellen.

Maar dat uithangbord was er gewoon zodat de mensen wisten dat daar een winkel zat waar ze dingen konden kopen. Hij had het al gemaakt. Als je een uithangbord hebt, ben je alweer een stap verder dan als je studeert, moeilijke boeken leest en exclusieve biertjes drinkt. Als je een uithangbord hebt, dan bén je er.

Ik wil later ook een uithangbord.

« terug naar blog

One response to “Uithangbord”

  1. Jelmer

    Ha, wat een leuk stukje!

Reageer

Wat lees ik?

Arnon Grunberg, Jonathan Safran Foer, Philip Roth, Haruki Murakami, Harry Mulisch, Gabriel García Marquez, Isabel Allende, Milan Kundera, de Volkskrant

Wat luister ik?

the weepies, the tallest man on earth, noah and the whale

Wat kijk ik?

De wereld draait door, journaal

Quote

‘Ik verlang naar een wereld van fictie waarin ik zelf mag bepalen hoe het drama zich ontwikkelt en wat de afloop is.’ A.F.Th. van der Heijden